Friday, March 29, 2013

FELINNA VITAMIN C KINI KEMBALI-LULUS KKM :)FELINNA VITAMIN C KINI KEMBALI-LULUS KKM :)

PMCVC by FELINNA BEAUTY DAN ISU KKM....

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

Lumrah dan adat kehidupan, setiap yang manis ada pahit. Setiap yang positif ada juga yang negatif.

PMCVC tiada kelulusan KKM!!!

Isu ini sebenarnya telah dijawab oleh pihak Felinna Beauty melalu page rasmi mereka di FB. Namun, memandangkan soalan tersebut dilontarkan di KOLEKSI PRINCESS, maka saya sbg pemilik KOLEKSI PRINCESS bertanggungjawab untuk menulisnya di sini.

Kelulusan KKM bagi PMCVC adalah menggunakan kelulusan pihak kilang. Nama kilang perlu dirahsiakan atas sebab 'bussines privacy'. Pihak Felinna Beauty telah mengemukakan permohonan kelulusan KKM atas nama mereka, namun kita sedia maklum proses berkenaan bukan boleh selesai dalam masa yang singkat. Sebab itu, jika buat carian di KKM atas nama PMCVC by Felinna Beauty memang tak ada.

Walaubagaimanapun, PMCVC telah melepasi kelulusan untuk ujian makmal untuk proses seterusnya. PMCVC adalah produk yang dikilangkan dikilang bertaraf GMP dan merupakan produk keluaran Muslim malah telah mendapat kelulusan dari pihak JAKIM.


Felinna Beauty di Mingguan Wanita

Terkini, cerita tentang fenomena Felinna telah dipaparkan di Mingguan Wanita. Secara peribadi, Saya tidak rasa Pengasas Felinna sanggup menanggung risiko dengan memasarkan produk yang tidak selamat dan melangkah lebih jauh dengan membuat pengiklanan dimedia.

Di luar sana banyak produk yang tiada kelulusan KKM malahan tiada kelulusan JAKIM atau pun mana-mana badan Islam yang diiktiraf JAKIM, tapi masih laris dipasaran. Banyak kalau nak saya senaraikan di sini, tapi bagi saya ianya tidak perlu.

Sebagai pengguna kita perlu bijak memilih. Pilihan ditangan anda, pilih produk yang benar-benar meyakinkan anda tetapi tidaklah perlu menjatuhkan produk orang lain. Setiap produk ada kelebihan dan kekuatan masing-masing.

Syukur alhamdulillah, Inchloss Lotion sudah melepasi saat-saat getir yang dilalui sama seperti adiknya PMCVC. Dulu Inchloss Lotion kena 'tibai' juga, tapi bila keluar kelulusan KKM atas nama Felinna Beauty, isu sudah pun reda. Malah Inchloss Lotion mendapat kepercayaan ramai dan dikatakan telah mencapai jualan sehingga angka juta.

Sekiranya anda berkeyakinan dengan produk Felinna Beauty, berminat dengan bisnes, jom sama-sama merasai fenomena Felinna!!!!

No comments: